Alt hvad du skal vide om gaming skærm: hertz, responstid og skærmopløsning

Er du på udkig efter en gaming skærm, der giver dig den bedste spiloplevelse? Hvis ja, så skal du vide noget om hertz, responstid og skærmopløsning. Når du forstår disse begreber, og hvilken indflydelse de hver især har på din skærms performance, har du de bedste forudsætninger for at vælge den rette gaming skærm til dig.

I denne artikel vil vi komme ind på hertz, responstid og skærmopløsning, og hvad de betyder for din spiloplevelse.

Hertz

Hertz er et mål for frekvens og udtrykkes normalt i hertz (Hz). Det er antallet af gange i sekundet, hvor en bestemt hændelse sker. I forbindelse med skærme bruges hertz til at måle opdateringsfrekvensen (kaldet refresh rate på engelsk). Jo højere hertz-værdi, jo flere gange i sekundet kan skærmen opdatere sit billede, hvilket betyder, at du ser mindre slør og gamingoplevelsen bliver mere flydende.

Responstid (ms)

Responstiden er den tid, det tager en pixel at skifte fra sort til hvid eller fra en farve til en anden. Jo lavere responstiden (ms) er, jo hurtigere kan pixelen skifte, og jo mindre forsinkelse oplever du mellem dine kommandoer og det, du ser på skærmen.

Hvilken responstid er optimal til gaming? Det er almindeligt accepteret, at en responstid på 8 ms eller mindre er ideel til spil. Hvis den er højere end dette, kan du begynde at se udtværing eller ghosting-effekter – og det er ikke særlig fedt, hvis du ønsker at spille på et competitive niveau eller i det hele taget bruger meget tid på at game.

Skærmens opløsning

Skærmens opløsning er antallet af pixels på en skærm og måles normalt i horisontale og vertikale pixels (f.eks. 1920×1080). Jo højere opløsning , jo flere oplysninger kan vises på skærmen.

For gamere er en høj opløsning ønskværdig, da det betyder, at du kan se mere af spilverdenen, lettere kan se fjenderne og alting bliver mere klart. Det er dog værd at huske på, at en højere opløsning også kræver kraftigere hardware for at køre problemfrit, så det er vigtigt at finde den rette balance til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *