Sådan tilgodeser du din hunds og din hests behov bedst muligt

Har du en skøn hund eller/og en skøn hest, kan der være mange bekymringer og refleksioner forbundet med dette. Hvad skal de have at spise, hvordan får de motion nok, hvordan trænes og stimuleres de bedst muligt? Alle disse spørgsmål hører med til at være en ansvarlig dyreejer, mens det godt kan være en udfordring at finde ud af. Her guider vi til, hvor mange gram mad skal en hund have samt hvordan tilgodeser du bedst muligt en islandsk hests behov i forhold til andre hesteracer. Læs med her og bliv inspireret. 

Foder til lille, mellemstor eller stor hund? 

Spørgsmålet om, hvor meget mad i gram, som du skal give til din hund, afhænger af dens størrelse og hvorvidt det er en hvalp eller en fuldvoksen hund. Her er standarden for voksne hunde cirka den følgende: 

  • Lille hund under 10 kg: Mellem 100 og 220 g tørfoder om dagen. 
  • Mellemstor voksen hund på 10 til 25 kg: Mellem 220 og 380 g tørfoder om dagen. 
  • Stor voksen hund 25 til 45 kg: Mellem 380 – 700 g tørfoder om dagen. 

Der er således stor forskel på, hvilken størrelse, din hund har, ligesom dens almindelige appetit godt kan variere fra race til race, ligesom dens aktivitetsniveau i løbet af dagen. Har I været på jagt, skal den have noget ekstra krudt af næring, og hvis det er en stor hund, der ligger meget ned i løbet af dagen, skal den have mindre brændstof. Det er her en afvejning af motionssituation og øvrige behov, som den enkelte hunde har. 

Forstå din islandske hest bedre

Der kan være nogle forskelle på en islandsk hest, som skiller sig ud fra andre hesteracers behov. En islandsk hest er meget præget af, at der er et tydeligt hieraki i flokken på folden. Her er hingsten klart førerhesten og rider I flere heste og ryttere sammen i skoven eller på stranden, skal I respektere deres rangorden ved, at førerhesten her altid rider forrest. Ellers vil det forstyrre alle hestenes naturlige ranginstinkt og førerhesten vil prøve at komme op foran mens de andre heste vil forsøge at trække ind bag ved den. Der vil dermed opstå et unødigt kaos, hvis I ikke er bevidste om dette træk ved en islandsk hest. En islandsk hest er skøn, når den netop får lov til at indfinde sig i den naturlige rangorden. Så går den fredeligt afsted og er en super god terrængående hest, som modsat visse dressurheste, er fænomenal til at begå sig i terrænet uden at rytteren skal styre den i gennem skrænter, vandløb, åer og stejle bakker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *