Flere generationers fortrukne legetøj

Barbiedukken er at finde på langt de fleste børnepigeværelser. En Barbie har i mange år fundet vej til pigers børneværelser og er et klassisk stykke legetøj i legetøjsskuffen. Den blev allerede opfundet tilbage i 1959, og den har derfor mange år bag sig. Gennem mange generationer har barbiedukken været fast inventar hos små piger.

Barbiedukken er stadig populær

Selvom det er mange år siden barbien blev opfundet, er den ikke desto mindre stadig et hit blandt små piger. I dag findes der mange forskellige slags barbiedukker, og rigtig mange forskellige sæt tøj, man kan iføre dem i. Der kan gå sport i at samle på barbier og på de mange ekstra ting og sager, der er blevet lavet til den populære dukke. Det er ikke usædvanligt at et barn i dag, kan være i besiddelse af en Barbie, som blev leget med at både barnets mor og barnets mormor.

Dyrt i længden

Som med meget andet legetøj er det ofte dyrt i længden at anskaffe sig. Især hvis man primært handler i fysiske legetøjsforretninger, kan det være udfordrende at få budgettet til at følge med. Særligt hvis ens lille pige er ivrig for at få sig en ny barbiedukke i tide og utide. Det kan være en fordel at kigge efter legetøj på internettet, da det ofte kan gøres billigere. På den måde kan man også lettere overskue og skabe overblik over, hvilke indkøbsmuligheder man har.

Leg til billige penge

I mange tilfælde bliver man grebet af et samlergen, når der er tale om dukker. Pigeværelset kan altid opdrageres med flere dukker, og de fleste forældre kender til plagende børn, når det kommer til legetøj. Det kan med fordel udnyttes, at man kan anskaffe sig legetøj på internettet.

Barbiedukker fra hele verden

I ens lokale legetøjsforretning er det sjældent, at de har et stort, udbredt lager af barbiedukker, da der findes mange udgaver. Ved at købe sine barbiedukker til familien på internettet udvides mulighederne for indkøbene. Man kan eventuelt få sig nogle mere unikke udgaver, end dem man kan finde i sit lokale område.

Politiske ændringer

De seneste år har skaberne af barbiedukkerne forsøgt at ajourføre sin tilgang og sit tilbehør til samfundet og dets udvikling. Man kan i dag få tilbehør såsom kørestole, maskiner og eventuelle redskaber til handicap for at omfavne mangfoldighed og menneskers forskellighed. Inden for de sidste år er der også blevet lavet barbier med mørk hud og med afrohår for at imødekomme forskellighed. Desuden har der været stor debat om barbiedukkens perfekte krop og iscenesættelse af, hvordan den perfekte kvindekrop bør se ud.

Magt og iscenesættelse

Der har været meget snak og debat om at skabe barbiedukker, som er mere fyldige og brede end den klassiske høje, slanke Barbie som man kender. En ændring af barbiedukkens standardmål kan måske være med til at ændre de forventninger mange kvinder har til sig selv i forhold til de skønhedsidealer som medierne opstiller. I og med barbiedukken er både kendt og anerkendt i store dele af den vestlige verden, har skaberne bag også magten til at ændre idealer selvom der blot er tale om en dukke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *