Din guide til plastfolier

Plastfolier kan bruges i mange forskellige kontekster, både i det private hjem og i forbindelse med erhverv. Som resultat af deres mange funktioner, er der også flere forskellige typer plastfolier. Her kan du læse alt det vigtigste, du skal vide om plastfolier.

Hvad er toparksfolie?

Toparksfolie er plastfolie til beskyttelse af varer på en palle. Navnet ”top ark” refererer til at det er et ark af plastfolie, der passer perfekt i størrelsen til a toppen af en palle. Med toparksfolie kan du sikre dig, at dine varer ikke bliver udsat for snavs og vand oppefra. Plastfolien er stærk; der skal meget vægt og meget pres til, før den kan brydes, så du kan stole trygt på, at dine varer er beskyttede. Det kan give ro i sindet, når man skal have transporteret sine varer.

Hvad er afdækningsfolie?

Afdækningsfolie formål er, som navnet hentyder, at afdække. Det kan bruges i mange forskellige forbindelser, lige fra projekter i hjemmet til arbejdsopgaver for ens firma. For eksempel kan det være en rigtig god idé at købe afdækningsfolie, når man skal i gang med at male. Med plastfolier kan man dække de overflader, der ikke skal males, så man er sikker på, at man ikke tager fejl. Derudover kan det selvfølgelig også bruges til beskyttelse af varer i transport, eller eventuelt i drivhuse for at beskytte planterne mod vinterkulden.

Farvens betydning

Plastfolier kommer i flere forskellige farver, og det har faktisk en ret stor betydning. Man skal vælge farven efter det formål, som plastfolies kommer til at have. Nogle plastfolier er fødevaregodkendt, så de kan bruges sikkert i forbindelse med mad; denne type er ofte blå, så den er nem at genkende. Når det handler om transport af varer, er der også mange, som foretrækker gennemsigtig plastfolie, så modtageren nemt kan se, hvad de har fået leveret. Sort plastfolie er generelt foretrukket, når det skal bruges i forbindelse med planter og drivhuse, da det suger solens stråler, og dermed også varme, til sig, som er gavnligt for plantelivet.

Bæredygtige muligheder

Selvom plastfolier er lavet af plastik, er det ikke nødvendigvis dårligt for miljøet. Der er nemlig mange plastfolier, der er lavet af genbrugsplast, og som kan sorteres som genbrugsplast efter brug. På den måde skaber man en god og miljøvenlig cyklus, så plasten bliver brugt igen og igen, i stedet for at den bliver smidt ud, og nye ressourcer bliver spildt på at lave mere plast. Produktionen af plast kræver energi og frigør drivhusgasser; så er det meget bedre at genbruge plasten. Genbrugsplast er ikke svagere end almindelig plast, så det vil ikke have en negativ konsekvens for dig, hvis du tager det grønne valg.

Plastfolier til dig

Hvad kan du bruge plastfolie til? Plastfolie er multifunktionelt, det er stærkt, og det kan være bæredygtigt. Hvad mere kan man ønske sig fra et stykke emballage? Uanset om du er maler, om du skal have transporteret varer, om du har planter i et drivhus, eller om du laver noget helt andet, kan plastfolie have stor gavn i din hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *