Barstole til hjemmebaren

En barstol er ikke kun praktisk, men ofte også et flot møbel til hjemmebaren. Barstolen skal være behagelig at sidde på, og samtidig være stilren. Der findes et utal af barstole på markedet, så det kan være svært at vælge den helt rigtige.

Men barstole er ikke kun gode til hjemmebaren. De kan også bruges ved køkkenøen i køkken-alrummet, såfremt køkkenøen har højden til det. Eller endda hvis man har et højbord. Så vil barstole omkring dette være fantastiske. Det bliver nemt at skabe god og hyggelig atmosfære omkring.

Hvilken type barstol passer til din hjemmebar?

Barstole bør passe til det rum de stilles i. Men om de blender stille og roligt ind i omgivelserne eller popper lige ud i ansigterne på gæsterne er helt op til dig som vært.

Nogle vil synes, det er sjovest med stole, der skiller sig markant ud, og andre vælger at gå den mere rolige vej og lade selskabet stå for at skabe den dejlige stemning.

Andre gode overvejelser vedrørende barstole

Skal stolen være med eller uden ryglæn?

Et klart spørgsmål om præference. Nogle vil mene, at det er mere sikkert at sidde på en høj stol, når den har et ryglæn, og det er da bestemt en god pointe. Så er du tilhænger af sikkerhed og vil du undgå faldulykker, er det bestemt værd at vælge en stol med ryglæn.

Skal den have polstring eller ej?

Polstring på en barstol forefindes typisk i ryglænet og på siddepuden og er det planen at man skal sidde længe på stolen ad gangen, så vil det da nok være rart med polstring.

Skal den have stel af træ eller metal?

Stolens stel er typisk lavet i træ eller metal og igen er det din personlige præference der spiller ind. Og formentlig prisen. Metalstel eller -ben vil nok have lidt mere vedligehold end træ.

Skal den have fodstøtte eller ej?

Nogle mennesker synes det er træls at benene hænger og dingler og det kan også have stor indvirkning på personens balance. Der kan dermed være gode argumenter for en fodstøtte på en barstol.

Skal det være en designer stol eller ej?

Man skal også overveje, hvor meget man vil give for barstole. Designer barstole fra Arne Jacobsen eller Nanna Ditzel er utvivlsomt i et andet prisleje end solide barstole fra fx Jysk eller IKEA, men alle stolene kan jo udføre opgaven. Så det er nok ens egen pengepung der sætter grænsen for udgiften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *