Brug æteriske olier i din rengøring

Når vi skal rengøre, kan vi godt lide, at det dufter godt, men vi tænker ikke altid over, om det er et produkt, som er godt for miljøet. Men faktisk, kan du gøre rent, samtidig med, at du opnår et velduftende hjem, ved brug af æteriske olier, når der skal rengøres. Tipsene kan også bruges på kontoret, hvis der lufter meget industrielt, eller bare generelt dårligt. Hvad koster kontorrengøring egentlig? – rengørigen kan reduceres ved at friske op med æteriske olier, uanset hvor du er.

Brug tea tree olie til at bekæmpe svamp

Har du svamp på badeværelset, eller i hjørnet i soveværelset, så kan du bruge tea trea olie, som er et vidunderligt svampe-bakterie-dræbende middel. Bland lidt tea tree olie med vand, og hæld det i en sprayflaske, og sprøjt derefter på det ramte område. Lad det tørre, og vask det så af med vand.

Lav din egen universal rengøringsmiddel

Tag noget eddike, sammen med bagepulver og dernæst en velduftende æterisk olie, og bland det Heel sammen. Den kombination, kan både bruges til gulvvask, vægge, og køkkenoverflader. Ønsker du den mere stærk, så du kan bruge den på badeværelset, så kan du blande noget citron olie i også.

Citronolie kan fjerne pletter

Har du børn eller kæledyr, kender du helt sikkert til pletter på sofaen, tøjet eller eventuel på gulvtæppet. Citron olie er din ven her. Påfør nogle dråber citron olie, og lad det virke et godt stykke tid, der virker bedre end de produkter, du køber i supermarkederne.

Vask gulvet med lavendel i vandet

Skal væggene eller gulvet vaskes i soveværelset, så hæld nogle dråber lavendel olie i vandet. Lavendel giver en skøn duft i rummet, men der har også en beroligende effekt, som er rimelig praktisk, når man skal sove i soveværelset. Har du en kælder eller et bryggers, der lugter surt, kan du tage en sprayflaske, hælde noget vand i, samt nogle dråber lavendelolie, og spray lidt rundt i rummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *