Bryggeguide: Sådan brygger du den perfekte stempelkaffe

Stempelkanden er en klassisk måde at brygge kaffe på. Du har ikke brug for en dyr espressomaskine, og det er nemt for alle! Metoden blev opfundet i Tyskland for over 200 år siden, men er fortsat populær blandt hjemmebryggere på grund af dens brugervenlighed og tilgivende karakter – bryggeren laver fantastisk smagende kopper hver gang uden undtagelser. Der skal 56 gram malet kaffe i kanden. Om du kan lide lys, medium eller mørk afhænger af din smag; det er dog vigtigt, at de er groft malet og friske for at få en god smag til brygning. Når du starter brygningen, skal du ikke hælde alt dit vand i med det samme. Tilsæt blot 100 ml for at gøre ale kaffen våd, før du lader den trække i 30-45 sekunder med kogende eller næsten kogende varmt vand (95-98 grader).Når du starter den fase, hvor vi brygger vores kaffe, skal du undgå at tilsætte en masse vand på én gang . Om man bruger fuldt kogt eller ej er helt op til dig! Når du er klar til at servere kaffen, rører du den hurtigt rundt med en ske. Læg derefter låg på, og lad kaffen trække i fire minutter, inden den serveres. Efter 4 minutter skal du forsigtigt trykke stemplet ned til bunden. Hvis du lader kaffen stå for længe på en brænder, bliver den mere bitter og koffeinholdig, fordi vandet forbliver i kontakt med bønnerne i bunden af stempelkanden i længere tid. Instantkaffe er især vigtigt at drikke kort tid efter brygningen også! Du finder både stempelkande og formalet Peter Larsen kaffe til stempelkande i vores webshop. Stempelkanderne fra Bodum med Peter Larsen Kaffe branding finder du her og vores lækre formalede stempelkande kaffe finder du lige her rigtig god fornøjelse med at brugge en lækker stempelkande kaffe med bønner fra Peter Larsen Kaffe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.