ER PROTEINBARER SUNDE?

Proteinbarer er de sunde? Det skal vi kigge på i dag. For der kommer nemlig rigtig mange spørgsmål om alle de nye og spændende proteinbarer, der hver dag dukker op på nettet.

Måske er baren smart for nogle, men det er de færreste der har behov for sådan en! Den skal betragtes som en dessert, en ‘treat’, ja en snack … og har DU fortjent sådan en efter hver træning, eller som et sundt mellemmåltid? Nok ikke hver gang, hvis vi skal være ærlige ūüėČ

Men det kommer også an på i hvilken sammenhæng du spiser dem. Er du på jagt efter at få bygget så meget muskelmasse på som overhovedet muligt, ja så kan det være en god idé at finde nogle af de bedste proteinbarer.  Fordi i dette tilfælde handler det typisk bare om at få nogle kalorier indenbords, og så proteinbarer en hurtig og nem måde at få kalorier ind – Samtidiig med at du får en god portion protein.

Du kan også vælge at lave dine egne hjemmelavede proteinbarer, hvis du vil være lidt mere sikker på hvad de indeholder. Det skal dog siges at de sagtens kan laves “sunde” altså kaloriefattige, men men kan også sagtens lave dem “usunde” ved at putte sukker og masser af fedtstoffer i dem.

Men hvor sunde er de i virkeligheden?

Proteinbarer er blevet hypet som sunde, fordi de indeholder protein, som en Marsbar eller en snickers ikke gør. Men om noget er sundt eller ej, afhænger selvfølgelig af konteksten og hvad dit mål er? Hvis du fx har svært ved at spise nok, og skal ha’ mange kalorier på lidt plads – jamen så kan en bar sagtens være sund.

Men har du et vægttabsønske, er det måske mindre smart, fordi du får mange kalorier – på meget lidt plads. I dette tilfælde vil det måske være bedre at spise nogle grøntsagssnack med en proteinholdig dip. – Men tæller du kalorier kan der selvfølgelig sagtens gøres plads til alt.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *