Find tid til dig selv som selvstændig

Som selvstændig har du et behov for at slappe af ligesom alle andre. Men det kan være svært at finde ro, når man har et firma, man bekymrer sig om. Der er tusinde tanker, der farer rundt i hovedet – her får du nogle gode tips til, hvordan man slapper af, når man er selvstændig.

Distrahér dig selv

Hvis du skal lære at slappe af igen, kan det være, du skal lede efter alternativer til sofaafslapning. Golf er en populær måde at slappe af, da det kræver fokus og ikke lader megen plads være til andre tanker.

Ligeledes er jagt en sport, du kan gå op i for at stresse af og øge fokus. Jagtudstyr er i sig selv krævende, og det bliver en hobby, du kan nyde alene eller sammen med andre.

Hvis du virkelig vil finde helt ”almindelig” ro, så kan du prøve yoga eller meditation. Med åndedrætsøvelser og stræk kan din krop og dit sind falde ned, og så længe du holder mobilen slukket eller på lydløs, skal du nok kunne finde fred.

Hav så godt styr på dit firma som muligt

Hvis du i dit indre ved, at du har styr på din butik, kan du bedre slappe af. Det gælder din egen hjemmeside såvel som dine ansatte, som du skal have tillid til.

Det kan være svært at se, at alting kører som smurt, når du hele tiden bekymrer dig – så lav eventuelt en mental liste over, hvor godt alting går. Hvis dit personale spiller godt og der er styr på arbejdet, så er der ikke noget at sige til, at du tager en pause en gang imellem.

Du er menneske ligesom alle andre, og du fortjener mindst lige så meget at få pulsen ned og klare dit hoved. Ved at tillade dig selv at slappe af, får du mere tid til familien og dit sociale liv, og du undgår med større sandsynlighed stress eller helt at brænde ud. Du passer bedre på dit fysiske såvel som mentale helbred, og kun sådan kan du i virkeligheden være en god chef.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *