Hvor finder man de bedste bøger?

Hvis man er en bogorm, så ved at verden er fyldt med fantastiske bøger. Nogle bøger bjergtager én og er ikke til at lægge fra sig. Det er dog meget forskelligt hvilke bøger, der fanger hvem, og hvilke mennesker, der bjergtages af hvilke bøger.

Hvordan vurderer man en bogs indhold, før man læser den?

For det første er man i mange tilfælde allerede lidt på sporet blot ved at læse titlen og se omslaget. Herefter er genre-inddeling et godt sted at starte om du fx søger.

De forskellige termer kan være: skønlitteratur, faglitteratur, prosa, fantasy, eventyr, børnebøger, historie, essay, biografi, opslagsværk, e-bøger, lydbøger. Når du først har indsnævret en genre, kan du se på emner. Alle emner kan jo formidles med enhver af de førnævnte genrer.

Elsker du en bestemt stil kan du i mange tilfælde også have forfattere hvis stil og tilgang du foretrækker, og så gå efter den forfatter, men man skal selvfølge være opmærksom på, at en forfatter også kan vælge forskellige stilarter, og så skal man igen huske at nye forfattere man ikke kender kan være lige så interessante, selvom man ikke kender dem endnu.

Boganmeldelser

Vil du have et rigtig godt fingerpeg om, hvordan en specifik bog er, eller hvis du søger inspiration til, hvilken bog du næste gang skal give dig i kast med, så kan boganmeldelser være et rigtig godt redskab.

dinboganmelder.dk er der rigtig mange boganmeldere. Det vil sige, der er mange forskellige boganmeldere med forskellige præferencer, som derfor også giver en god mulighed for at de mange forskellige bøger anmeldes af en læser, som passer til målgruppen for bogen.

Så hvis du er vant til at læse både bøger og anmeldelser, så vil en boganmeldelse i mange tilfælde kunne give dig en fin fornemmelse af om en ny bog kunne være en, du skulle gå i gang med.

Bøger til konfirmanden

En god gave til en konfirmation, der kan blive ved at have værdi i mange år er gode bøger. En konfirmation er netop en lejlighed, hvor en langtidsholdbar gave giver mening, for at give en gave, der kan være et varigt minde ved fx at give et klassisk litterært værk, eller andre bøger, der nu og på længere sigt kan interessere konfirmanden.
Når konfirmationerne står for døren er der rigtig mange ting at forholde sig til, forberede og tænke på. Det kan være rart at finde et sted, der giver et godt overblik og inspiration til de elementer, der skal indgå i en konfirmation. Det kan være alt fra indbydelser, sange, mad, taler, gaver og gode tips.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *