Hvordan foregår misbrugsbehandling?

Hvordan foregår misbrugsbehandling?

Misbrugsbehandling er ikke kun én type behandling. Det er en kombination af flere forskellige behandlinger, der alle har til formål at hjælpe dig med at komme ud af et misbrug. Det første skridt i misbrugsbehandling er ofte en afvænning. Dette er en behandling, hvor du langsomt bliver vænnet af med din afhængighed. Behandlingen kan foregå på et behandlingscenter, hvor du er omgivet af andre, der også er i behandling. På afvænningscenteret vil du have adgang til læger, psykologer og andet personale, der kan hjælpe dig med at komme igennem afvænningen.

Når afvænningen er overstået, vil du fortsætte din behandling på et rehabiliteringscenter. Her vil du have adgang til flere forskellige behandlinger, der alle er rettet mod at hjælpe dig med at komme ud af misbruget. Behandlingerne kan f.eks. være samtaleterapi, gruppeterapi eller individuel terapi. I løbet af din behandling på rehabiliteringscenteret, vil du blive undervist i flere forskellige emner. Du vil lære om, hvordan du kan forebygge tilbagefald, og hvordan du kan håndtere dine følelser. Du vil også lære om, hvordan du kan leve et sundt og rart liv, selvom du har et misbrug. Misbrugsbehandling er ikke noget, der er overstået på én dag. Det er en langsigtet behandling, der kræver tid, tålmodighed og vilje. Men hvis du er villig til at arbejde hårdt, så kan misbrugsbehandling være med til at ændre dit liv til det bedre.

Læs om stofmisbrug og misbrugsbehandling her

 

Hvornår kan man komme i misbrugsbehandling?

Misbrugsbehandling er ikke noget, man bare går igennem, når man føler for det. Det er en meget seriøs behandling, som kræver mod og vilje. Mange mennesker kan ofte have svært ved at overskue behandlingen, og det er derfor ikke noget, man bare lige gør. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal i misbrugsbehandling, så kan du blive testet for et misbrug. En test kan være med til at fortælle dig, om du er i fare for at udvikle et misbrug. Du kan også få en test, hvis du allerede har et misbrug, men er i tvivl om, hvorvidt det er ved at udvikle sig til en afhængighed. Før du altså bliver testet, må du gerne tage stilling til, om du vil have hjælp eller ej. Hvis du har et misbrug, så er det ikke altid lige nemt at komme af med det. Men hvis du er villig til at arbejde hårdt, så kan behandlingen være med til at ændre dit liv til det bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *