Portvin er en sikker vinder til desserten

Portvin er en type beriget vin, der fremstilles i Portugal. Vinen er opkaldt efter byen Porto, hvor den først blev produceret. Portvin drikkes typisk som en drink efter middagen, og den passer godt til desserter. Der findes mange forskellige typer portvin, og hver enkelt har sin egen unikke smagsprofil. I dette blogindlæg vil vi lære dig, hvordan du laver tre forskellige typer portvin: ruby portvin, tawny portvin og vintage portvin. Køb din portvin her hos https://www.jyskvin.dk/portvin

Ruby

Ruby portvin er den mest almindelige og billigste type portvin. Den er fremstillet af røde druer og har en sød, frugtagtig smag. Ruby portvin drikkes typisk ung og bliver ikke bedre med alderen. Man lagrer oftest denne type vin i 2-3 år. Det kan måske lyde af meget, men sammenlignet med andre former for vin så er dette ikke særlig meget.

Tawny

Tawny portvin er en type lagret portvin. Den er fremstillet af røde druer, der får lov til at oxidere eller blive brune, inden den gæres. Dette giver tawny portvin sin karakteristiske ravfarve og nøddeagtige smag. Tawny portvin kan være enten tør eller sød, men de fleste ligger et sted midt imellem. Den får også en del af sin brune farve når den har lagret længe på fad.

Vintage Port

Vintage portvin er den højeste kvalitet og den dyreste type portvin. Den fremstilles af de bedste druer fra et enkelt års høst og deklareres kun i år, hvor druerneer af enestående kvalitet. Vintage portvin lagres typisk i 20 år eller mere, før den er klar til at blive drukket. Når den opbevares korrekt, kan den fortsætte med at forbedre sin kvalitet i mange år. Man skal derfor huske at være tålmodig med denne type af vin. Den laves nemlig kun af bedste former for vinstokke, men kræver mange år før den får lov at udfolde sig ordentlig.

Desserter

Portvin passer godt til en række desserter, f.eks. chokoladekage, cheesecake og crème brûlée. Den passer også godt til frugtbaserede desserter, såsom jordbærkage og ferskenkage. Hvis du leder efter en lækker dessert til din portvin, kan du prøve en af disse opskrifter:

Her er en chokoladekage med portvinssauce

Ingredienser:

ingredienser: 1 kop (2 pinde) usaltet smør, ved stuetemperatur: 1 kop (2 pinde) usaltet smør, ved stuetemperatur

1 1/2 kop granuleret sukker

3 store æg

1/2 kop hollandsk kakaopulver

1 teskefuld bagepulver

1/2 teskefuld bagepulver

1/2 teskefuld salt

1 kop velskælvet kærnemælk

2 spiseskefulde portvin

Instruktioner:

1. Forvarm ovnen til 350 °F. Smør siderne af tre runde kageforme på 9 tommer med smør og beklæd bundene med pergamentpapir. Smør pergamentpapiret med smør.

2. Pisk smør i skålen på en elektrisk røremaskine med piskeriset ved medium hastighed, indtil det er cremet, ca. 2 minutter. Tilsæt sukker, og pisk, indtil det er let og luftigt, Cheesecake med portvinsreduktion

Crème brûlée med karamel og portvinssauce

Ingredienser:

ingredienser: 2 kopper tung fløde

1/2 kop granuleret sukker

1/4 kop portvin

6 store æggeblommer

1/4 teskefuld salt

Instruktioner:

1. Forvarm ovnen til 325°F. Fordel fløden på seks 4 ounce ramekiner eller custardkopper. Drys sukkeret over fløden og tilsæt portvinen. Rør forsigtigt rundt for at kombinere.

2. Pisk æggeblommer og salt sammen i en mellemstor skål, indtil det er godt blandet. Hæld blandingen i ramekinerne, så de fyldes lige under den øverste kant af hver kop.

3. Placer ramekinerne i en stor bradepande og fyld dem med tilstrækkeligt varmt vand til at nå med karamelsauce af portvin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *