Sådan kan du få din krop til at slappe mere af

Mange danskere lever travle liv med fuldtidsjob, uddannelse, familie, hobbyer og venner. Alle disse ting er selvfølgeligt berigende og meningsfulde, men de kan også være tidskrævende og gøre os trætte og anspændte. Derfor er det rigtigt vigtigt at have nogle gode teknikker, der på pålidelig vis kan få vores kroppe til at slappe af, så vi kan klare de mange opgaver i vores hverdag. Her er to pålidelige teknikker, du kan bruge til at slappe mere af i din krop.

Få en massage

Massage fungerer ved at lægge pres på forskellige områder af vores muskelgrupper. Presset kalibrerer musklerne, så de går fra at være i en aktiveret tilstand til en neutral tilstand. Resultatet er en oplevelse af afslappethed og overskud.

Du kan få massage ved at spørge en ven eller kæreste, om vedkommende har lyst til at massere dig. I kan eventuelt lave en aftale, hvor i skiftes til at massere hinanden. Du kan også henvende dig til en professionel massør, der er uddannet i at give god massage. Det er også en mulighed at investere i teknologisk udstyr, der er udviklet til at massere vores kroppe. Der findes for eksempel massagestole og massagepistoler, der kan klare arbejdet for dig, så du bare kan læne dig tilbage og nyde din massage.

Dyrk regelmæssig motion

Når vi bruger vores kroppe og udsætter os selv for fysisk anstrengelse, bliver vi efter anstrengelserne belønnet med en større oplevelse af afslapning og afspænding i vores kroppe. Derfor er det en rigtigt god idé at have en form for motion som et fast indslag mindst et par gange i løbet af ens ugentlige rutine.

Udover at gøre os mere afslappede, kan motion også styrke vores muskler. Styrkede muskler kan forbedre vores holdning, så vi bevæger os mere effektivt og ergonomisk korrekt i vores hverdag. Hvis vores kroppe er stærke nok til at vi kan bevæge os korrekt, betyder det at risikoen for at en bestemt muskelgruppe bliver overbelastet mindskes. En styrkelse af kroppens muskler kan altså føre til, at vi er mindre anspændte og overbelastede.

Strækøvelser kan også være en glimrende måde at afspænde kroppen på. Du kan for eksempel prøve at dyrke yoga, hvor kroppen kommer ud i mange stillinger, du måske ikke er vant til. Her vil du formodentligt opleve, at de mange stræk frigiver en masse spændinger i din krop, så du efter yogasessionen kan slappe af på en helt anden måde end før. De første gange man dyrker yoga, kan det føles en smule anstrengende og meget uvant, men efterhånden som man vænner sig til det, kommer man til at nyde afspændingen, og det kan blive helt vanedannende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *