Sikker installation af våbenskab

Som jæger er det vigtigt at have et våbenskab for at opbevare dine våben sikkert og lovligt. Et våbenskab gør det muligt for dig at opbevare dine våben sikkert og organiseret, samtidig med at du kan være sikker på, at de ikke bliver udsat for tyveri. Derudover er det et krav fra politiet, at jagtvåben skal opbevares i et våbenskab, når de ikke er i brug.

Montering af våbenskab

Når du installerer et våbenskab, er det vigtigt at sørge for, at det er placeret på et sted, hvor det ikke kan nås af uvedkommende. Det er også en god idé at sørge for, at våbenskabet er fastgjort til en væg eller et andet fast genstand, så det ikke kan tages med væk. Faktisk er det et lovkrav at dit våbenskab er forankret til underlaget, og det er derfor vigtig at du bruger den korrekte forankring.
Bor du i en ejendom med vægge af beton eller mursten skal du brug forankringsbolte der er lange nok til sikkert at fæstne våbenskabet. Vægge af gips eller træ er mere komplicerede fordi det svært at få en sikker forankring i den type materialer. Her kan det være nødvendigt at få en håndværker eller smed til at lave et metalskellet der kan indbygges som våbenskabet kan forankres til. Du skal være opmærksom på at du har ansvaret for at våbenskabet er sikkert installeret.

Et hjørne er altid at foretrække til installation af et våbenskabe fordi du her kan skrue skabet fast til vægge fra 2 sider. Der er som regel altid huller i våbenskabet til montering i bunden og på bagsiden, men mangler du huller kan du altid bore nye i den side du ønsker at befæstige imod.
Hele pointen med at befæstige våbenskabet er at forhindre tyvene i at tage hele våbenskabet med eller ligge det ned på siden for letter at kunne bearbedje låge og lås.

Valg af låsesystem til våbenskab

Der skal naturligvis være lå på dit våbenskab, og her kan du ofte vælge mellem almindelig nøgle eller elektronisk lås. Begge systemer er lovlige hvis våbenskabet er godkendt med det. Der er fordele og ulemper ved begge systemer, men en ting der er vigtig at vide om den almindelige nøgle er at mister du den kan du ikke købe en ny der passer til. Proceduren er her at du skal have en låsesmed til at åbne våbenskabet hvorefter han kan afmonter låsen og montere en ny. Køber du ekstranøgler som man typisk kan bestille separat, så kommer de som uslebne nøglger. Det vil sige at du kan kun lave en kopi af nøglen hvis du har den originale nøgle.
Nøglelåse kan være nemme at gå i stykker, så det kan være en god idé at vælge et kodelås, som kræver en kode for at åbne. Dette gør det sværere for tyve at få adgang til dine våben.

En alarm kan sikre dit våbenskab yderligere

Du kan hæve sikkerhedsniveauet omkring dit våbenskab ved at installere et alarmsystem i dit hjem, så du kan få besked, hvis nogen forsøger at bryde ind i dit våbenskab. Dette kan være med til at forhindre tyveri og gøre det nemmere for politiet at opklare sagen, hvis der skulle ske et indbrud – især hvis der er videoovervågning i dit alarmsystem.
Det vigtigste ved et alarmsystem er at du kan reagere når tyvene kommer så de ikke får nok tid til at bryde ind i våbenskabet.

Køb dit våbenskab hos en seriøs forhandler

I det hele taget er det vigtigt at tænke på sikkerheden, når du opbevarer dine våben, da det ikke kun er for din egen skyld, men også for at sikre, at våbnene ikke bliver misbrugt eller ender i de forkerte hænder. Derfor er et våbenskab et uundværligt redskab for en jæger.

Når du køber dit våbenskab kan du altid tjekke om forhandleren har mange våbenskabe til salg. Har de det er der tale om en seriøs forhandler af våbenskabe der ved hvad det drejer sig om. Du kan med fordele kontakte forhandleren og spørge ind til sikkerhed og våbenopbevaring, har de styr på det kan de give dig god rådgivning.
Du skal helst undgå at købe våbenskabe i supermarkeder, byggemarkeder eller lavprisvarehuse. Det gælder din sikkerhed og opbevaring af dine våben, her må du ikke kun kigge på prisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *