Sundt at vinterbade?

Vinterbadning var for 10 år siden et ord der gav de fleste mennesker kuldegysninger, men i dag er populariteten af vinterbadning steget markant. Flere og flere personer mener de har fundet den hellige kur på at holde sig sund og rask, så de undgår at få flere sygedage på kontoret eller på skolebænken. Der ingen som bryder sig om at skulle gå til eksamen eller et vigtigt møde med en snotnæse eller en slem hosten der efter corona får de fleste mennesker til at træde et stort skridt tilbage, og åbne øjnene bredt op. Derfor kunne det være en god ting for alle mennesker at begynde på vinterbadning, eller bare tag et koldt brusebad om morgenen for at styrke ens koncentrationsevne og ikke mindst ens immunforsvar. 

Sundhed

Så hvorfor er vinterbadning så sundt? og hvad er det der sker i kroppen når vi bliver kølet helt ned. Når kroppen bliver udsat for så lave temperaturer aktiveres ens stresshormoner, hvilket også sætter gang i vores immunsystemet, der af denne årsag styrker immunforsvaret da vi producere flere hvide blodlegemer ud i vores blodårer. Man får altså et adrenalin rus i kroppen, som når man vælger at bunny jump, der som sagt før sørger for at hvide blodlegemer bliver pumpet ud i kroppen, som hjælper kroppen med at bekæmpe infektion. En anden positiv effekt vinterbadning har på kroppen, er at man bliver bedre til at holde på varmen, da kroppen bliver vandt til de kolde temperature, og derfor bedre kan reagere på dem.

Geografi

Så hvorhenne bør man vinterbade? Mange jævnlige vinterbadere er tilmeldt en klub, hvor de kan komme og møde andre vinterbadere, og hoppe i det kolde vand sammen, oftest efterfulgt af en dejlig varm tur i sauna. Det kan både være i søer, det åbne hav eller en isfrosset pool. Man kan altså købe sin egen pool så man kan vinterbade i baghaven, hvilket helt klart er en eftertragtet ide. Så kan man lige top den op med et vildmarksbad, så har man til både kolde og varme ønsker.

Husk at pool har mere end en betydning, så hvis du fx. søger efter en pool aarhus kan det også give resultater på køb af poolbord eller steder man i stedet for kan spille pool. 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *