Svært ved at planlægge begravelsen? Tag din bedemand med på råd

Det er bestemt ikke nemt, når man pludselig står i en situation, hvor man skal planlægge en begravelse eller bisættelse! Faktisk er det en modbydelig situation, fordi det betyder, du har mistet en kær. Og ikke nok med du har mistet, så er du nu også blevet den eller en af de ansvarlige, som skal stå for at få sendt afdøde afsted på bedste vis.

Her er det paradoksalt dig, som får det store ansvar, på trods af at du er i en periode, hvor det kan føles som om, at nogen har sparket fødderne væk under dig! Uretfærdigt? Ja. Umuligt at løse. Heldigvis ikke. Du kan nemlig tage en bedemand med på råd og få den professionelle hjælp, som situationen kræver.

Det hjælper bedemanden dig med

Vi har talt med vores egen lokale bedemand i Kolding, som fortæller, hvordan en bedemand kan hjælpe med begravelsen eller bisættelsen.

En bedemand er ikke gratis, men tager betaling for at hjælpe. Der er tale om en meget professionel service, som bedemænd over hele landet udfører.

Det anbefales dog, at du vælger en lokal en af slagsen. Det skyldes, at den lokale bedemand har kendskab til byen og kan hjælpe med at arrangere på bedste vis. Ikke bare ved at køre rustvogn, flytteblomster fra kirke til gravplads og hjælpe med at arrangere samtaler med præst og kirkepersonale, men også ved at arrangere dødsannonce i den lokale avis, få en stenhugger til at lave gravstenen, arrangere kranse og blomster samt meget mere.

Bedemanden kan altså gå ind og hjælpe med at løse de praktiske opgaver, der skal klares. Dertil kan han eller hun vejlede omkring de lovmæssige forhold, som er aktuelle. F.eks. hvis du vil ansøge om begravelseshjælp.

Bedemandens service er rigtig god, fordi den gør, at du og den nære familie får plads til at fokusere på sorgen og de mere bløde værdier, alt imens bedemanden hjælper med de praktiske omstændigheder omkring selve begravelsen eller bisættelsen. Det skaber plads til at få talt igennem og bearbejde sit tab -uden at gå på kompromis med at få arrangeret et farvel, der er smukt og værdigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *