To byer du skal huske at besøge i Sri Lanka

Er du i gang med at støve dit pas af og finde din kuffert frem? Så kan det være, at turen snart går til det smukke land, Sri Lanka. Og hvis det er tilfældet, så er du sikkert allerede godt forberedt for eksempel, når det kommer til det praktiske som visum, men også når det kommer til alle de ting, som du skal opleve.

Når det skal sikres, at der ikke er noget, du går glip af, mens du er afsted, er det nemlig vigtigt, at du har orienteret dig grundigt inden.

Du bør ikke gå glip af et besøg i Anuradhapura og Polonnaruwa

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med de ting, som du skal opleve. Der er nemlig masser af spændende ting, man kan lade sig betage af i Sri Lanka, og derfor kan det også være svært at vælge, hvad din rejse skal fyldes med.

Dog er der især to ting, som du ikke bør gå glip af, og det er et besøg i de to forunderlige byer, Anuradhapura og Polonnaruwa. Det er nemlig noget, som du med sikkerhed ikke vil gå glip af.

Leder du efter noget sagnombundet og mystisk? Så besøg Anuradhapura

Med Anuradhapura er der tale om en by, hvis rødder går helt tilbage til det antikke Sri Lanka, og derfor er det også en by, der bærer præg af masser af spændende historie. I dag er byen også kommet på UNESCOs Verdensarvsliste, og derfor er det et syn, som du bør forkæle dig selv med.

Nogle af de ting, som du især bør tage et kig, forbi når du besøger Anuradhapura, som ligger godt fire timers kørsel fra hovedstaden, Colombo, er træet og templet. Her er der nemlig tale om de måske nok mest populære seværdigheder.

Træet befinder sig i Sri Maha Bodhiya templet og emmer af noget mystisk, og med sine over 2000 år er det, det ældste plantede træ i verden. For at træets grene ikke skal knække, bliver de holdt oppe af guldbelagte støtter, og omkring det kan man se hvidklædte buddhister, der tilbeder træet som helligdom. I det hele taget er det et smukt syn.

Tag på en tur til en svunden tid i Polonnaruwa

Polonnaruwa er også en gammel by, der går helt tilbage til den antikke tidsalder for Sri Lanka. Og derfor er det også endnu en by, der er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

Byen udgør det næst-ældste kongerige i Sri Lanka, og i en svunden tid var byen derfor også centrum for blandt andet voksende handle og et blomstrende landbrug. Det kommer blandt andet til udtryk med et veludviklet vandingssystem – og faktisk er det på grund af sin overlegenhed stadig i brug i byen.

Og præcis når det kommer til betagende seværdigheder som for eksempel antikke ruiner, stupaer, statuer og religiøse samt kulturelle ting, så er byen også helt unik. Derfor bliver du i Polonnaruwa kastet tilbage i tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *