To råd til at leve sundt og godt

Der er mange måder, man kan leve sundt på, og det er ikke kun kroppen, der skal passes på. Det mentale helbred er, hvis ikke vigtigere, så mindst lige så vigtigt som det fysiske. Dit mentale velvære tillader dig at bruge kroppen og din energi, og det giver dig et overskud i livet og hverdagen, du ikke ville kunne fungere med uden.

Forkæl dig selv

Vores mentale velvære kan der passes på ved at tillade os selv små glæder i livet. Det kan være franske oste, belgisk chokolade eller en hygge-serie. Hvis det giver en følelse af helhed og omsorg fra os selv, så er det godt for det mentale helbred.

Psyken kan nogle gange komme ind på en belønnings-mentalitet – det er en cyklus, der er god at kunne identificere og bryde så hurtigt som muligt. Idéen om, at du altid er nødt til at fortjene noget eller skal arbejde hårdt for at få lov til noget, er giftig. Uanset hvor meget eller lidt du arbejder, så må du godt tillade dig selv livets små glæder.

Du øger også dit psykiske velvære ved at fjerne dig selv fra situationer, der forårsager stress.

Pas på kroppen

Kroppen er selvfølgelig essentiel for en god tilværelse. Med sport og gymnastik kan du holde dig sund og rask i lang tid fremover. Langt de fleste er trods alt gladere, når kroppen ikke klager eller bliver forpustet af ingenting.

Du passer allerede bedre på din krop ved at identificere og afskaffe skadelige vaner som rygning, for meget fastfood og for lidt bevægelse. Det første skridt på vejen mod en sundere tilværelse kan være med rygestop eller en kostændring, ja, det kan være så lidt som at skrue op for grøntsagerne. Det kan eksempelvis gøres via en madplan eller en madkasse på bestilling.

En sund sjæl i et sundt legeme er en balancegang, der kan være svær at opnå, men du kan lære det, hvis du giver dig tid. En mild opstart med et træningsprogram eller blot jævnlige gåture kan være god, og selvforkælelse i kontrollerede doser er vigtigt at huske på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *