Året julekalendere og hvem er Magnus Tagmus?

Julen er på vej. Det betyder, at det er tid til at tænke på julekalendere! Danmark har fået mange kendte julekalendere, sendt i fjernsynet gennem årene. Hvem er Magnus Tagmus? Og hvilke julekalendere bliver sendt i år (2021?) Læs mere nedenfor for at finde ud af det!

Hvem er Magnus Tagmus?

Hvis du er fra midten af 70’erne og op, så er det ikke sikkert, at du ved, hvem Magnus Tagmus er. For den blev berømt i 1971 i julekalenderne: “Kender du Decembervej” og “Besøg på Decembervej”. Det var faktisk Magnus Tagmus, som rigtig satte gang i julekalenderne for børn. Dog har man ikke set så meget til ham siden, men han dukker stadig op i gamle arkiver, når vi snakker om gode danske julekalendere i tv.

Hvad gør en god julekalender til en god julekalender?

Svaret kan være forskelligt for hver person. Nogle mennesker kan lide at se de samme personer i en fortløbende historie på tv i flere uger, mens andre foretrækker korte scener med mange forskellige historier, der kun varer højst én dag. I dag er der stor forskellighed inden for julekalendere, så der er noget for enhver smag. Der er til de mindre børn, men også til de lidt større børn, hvor der også kan være lidt uhygge i julekalenderne.

Det vigtigste er at holde en god og udholdende spænding under hele december måned, både, hvor børnene hygger sig, glæder sig og venter i spændt til, hvad der kommer til at ske i afsnittet i morgen.

Julekalendere i år (2021)?

Hvilke julekalendre vises i år mon? Der er altid to primære julekalendere i tv, og det er DR1 og TV2, som kæmper og seertallene.

Klokken 19.30 på DR1 sendes Tidsrejsen, som er en genudsendelse fra 2014.

Klokken 20.00 på TV2 kan du følge med i den helt nye julekalender: Kometernes jul, hvor juletemaet får en astromisk vinkel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *