Din økonomi, miljø og sikkerhed

Har du styr på diverse praktiske ting i hverdagen? Er du ikke sikker på det, får du her en lille tjekliste over to forholdsvist vigtige ting, som du skal huske at have styr på.

Det kan være, at du lige er flyttet hjemmefra. Det kan være, at du har fået bil eller ny bil. Måske har du lige fået et arbejde? Måske er du lige blevet arbejdsløs? Der er mange ting, man skal have styr på og ting, man skal huske. Du ved sikkert godt, at det kan være uoverskueligt til tider.

Uanset hvilken situation du står i, så kan du som er over 18, få hjælp til de praktiske ting her:

Din nye bil og sikkerhed dertil

Du har lige fået ny bil. Måske har du lige fået din første. Du vil gerne være sikker på vejen. Du vil selvfølgelig også have styr på vejhjælp, hvis det kommer til det. Der skal også af gode grunde være tjek på vinterdæk, sommerdæk og din, andre bilisters og bilens sikkerhed i det hele taget.

Hvis du ikke allerede har købt din første bil, eller hvis du skal til at købe bil, skal du også huske på nogle ting. Der findes mange forskellige slags biler. Der er ikke kun forskellige farver og mærker. Det er der selvfølgelig også. Det er bare ikke det eneste. Der er mere miljøvenlige biler. Det er for eksempel elektriske biler. De kører på batteri frem for diesel eller benzin. Hvis du går op i miljøet og skal have en bil alligevel, kan dette også overvejes.

Din personlige økonomiske sikkerhed

Har du lige fået et nyt arbejde? Er du lige blevet arbejdsløs? Vil du i det hele taget have styr på din økonomiske sikkerhed i forhold til arbejdsmarkedet? Det er helt forståeligt. Og det er uden tvivl en god ide!

Hvis/når man bliver arbejdsløs, har man stadigvæk brug for pengene, man tjente, indtil man får et nyt arbejde. Dette får du via en a-kasse. Via en a-kasse får du dagpenge, når du står uden arbejde. Det kan være en kæmpe hjælp, og det sikrer dig meget økonomisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *