Vær en god mor eller far for dit barn

Skal du og din partner snart have jeres første barn sammen, og er I helt blanke på, hvordan man rent faktisk er gode forældre? Forældrerollen virker altid skræmmende, når man ikke har prøvet at være i den før, men faktisk – hvilket er en trøst – giver det hele lidt mere mening, når man rent faktisk har barnet hos sig for første gang og mærker, at man rent faktisk har ansvaret for et andet menneskes liv.

Med forældrerollen hører der nemlig en masse ansvar – både praktisk og følelsesmæssigt ansvar, som det er vigtigt at være opmærksom på, hvis barnet skal vokse op i så trygge omgivelser som muligt. Se mere om det herunder.

Hav styr på de praktiske ting

For at du selv kommer til at føle dig mere komfortabel i forældrerollen, så er det en rigtig gode ide, at man for det meste har styr på de praktiske ting – og det kan bestå i meget forskelligt.

Det er eksempelvis en rigtig god ide at have et kørekort, så man hurtigt kan komme frem og tilbage og løbe ærinder – også sammen med babyen. Derudover er det rigtig godt, hvis man altid har et lager af bleer, sutter, baby wipes, mad og lignende ting, som barnet altid har brug for. På den måde skal du ikke stresse over, at der ikke er flere bleer tilbage, og du derfor hurtigt må ned i supermarkedet og hente noget.

Det er en god ide at være forberedt, selvom man selvfølgelig ikke kan forberede sig på alt – det er også noget af det smukke ved at have et barn – man ved aldrig, hvad der sker.

Find et super godt navn til barnet

Det virker måske ikke umiddelbart som noget af det vigtigste ved at være forældre, men faktisk betyder valget af navn alligevel en del. Nogle forældre har i mange år været bevidst om, hvad de skal navngive barnet, hvor andre forældre er på helt bar bund. Og det er også forståeligt, for man vil jo gerne give sit barn et navn, som er personligt, og som passer til barnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *