Få indretningstips fra fortiden på Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark er et must-see for alle med interesse for indretning.

Museet ligger i København og rummer en bred vifte af møbler, tekstiler og andre genstande fra forskellige perioder i Danmarkshistorien. Museets samling er især stærk på design fra det 19. og 20. århundrede, hvilket gør det til et godt sted at hente inspiration til dit eget hjem. Her er blot nogle få af de højdepunkter, du kan se på Designmuseum Danmark.

Designmuseum Danmark blev grundlagt i 1890 af den danske kunsthistoriker professor Bolle Willum Larsen (1848-1928) og åbnede for offentligheden i 1896. Det er det ældste museum i verden, der er dedikeret til design og arkitektur. Samlingen omfatter møbler, tekstiler, keramik, metalarbejder, glasarbejder og meget mere.

Et af højdepunkterne i samlingen er verdens største samling af værker af den danske designer Arne Jacobsen (1902-1971). Jacobsen er bedst kendt for sin ikoniske “Serie 7”-stol, som blev produceret første gang i 1955 og stadig produceres i dag. Andre bemærkelsesværdige designere, der er repræsenteret i samlingen, omfatter Kaare Klint (1888-1954), Poul Henningsen (1894-1967), Alvar Aalto (1898-1976) og Verner Panton (1926-1998).

Museet ligger i en smuk bygning fra det 18. århundrede i det centrale København. Selve bygningen er et besøg værd, selv hvis du ikke er specielt interesseret i indretning! Ud over den permanente samling er museet også vært for midlertidige udstillinger om en række forskellige emner relateret til design og arkitektur. Hvis du besøger København, skal du sørge for at tilføje Designmuseum Danmark til din liste over steder at se.

Designmuseum Danmark er et must-see for alle, der er interesseret i indretning og arkitektur. Med en omfattende samling er der noget for enhver smag på dette museum. Sørg for at tilføje det til din liste over steder at se, når du besøger København!

Læs flere indretningsguides på lyshuset.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *