Tag på Designmuseum og oplev fortidens computere

For alle, der elsker computere, er Designmuseet i København et must-besøg.

Museet har en omfattende samling af historiske computere, der går helt tilbage til nogle af de allerførste elektroniske computere, der nogensinde blev fremstillet. At se disse maskiner i virkeligheden er en fascinerende oplevelse, og det er en fantastisk måde at lære om computerens historie på.

Museets samling omfatter alt fra tidlige mainframes til personlige computere, og der er endda udstillet et par spillekonsoller. Et af højdepunkterne er en Apple I-computer, som er en af de kun ca. 200 computere, der nogensinde blev fremstillet. Apple I blev designet af Steve Wozniak og solgt af Steve Jobs fra deres garage i 1976. Det er virkelig fantastisk at se et så vigtigt stykke computerhistorie på tæt hold.

Et andet højdepunkt er Cray-1-supercomputeren, som blev brugt af NASA i 1970’erne til videnskabelige beregninger. Cray-1 var en af de første computere, der anvendte vektorbehandling, og den var betydeligt mere kraftfuld end alt, hvad der var kommet før den. Den kostede den dengang omkring 8 millioner dollars, hvilket ville være over 50 millioner dollars i dagens penge.

Designmuseet giver en enestående mulighed for at se nogle af historiens vigtigste computere på tæt hold og personligt. Hvis du er interesseret i at lære om, hvordan disse maskiner har formet den verden, vi lever i i dag, skal du sørge for at tilføje det til din liste over must-see steder i København.

Hvis du ikke kan komme til København, har Designmuseet et fremragende websted med masser af oplysninger om samlingen. Du kan endda tage på en virtuel rundvisning på museet og se nogle af udstillingerne med egne øjne.

Uanset om du er computernørd eller bare interesseret i design, designmuseet er bestemt et besøg værd. Hvem ved, måske lærer du endda noget nyt!

Læs flere artikler om elektronik nyt på hifhi-hammeren.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *