Guide: dine lånemuligheder i Danmark

Når du bor i Danmark, har du flere forskellige muligheder for at låne penge. Her er der lavet en samlet guide over, hvordan du kan låne penge, når du har adresse i Danmark og dansk statsborgerskab.

De lån, du foretager, når du skal investere i noget

Når du skal låne penge til eksempelvis et hus, så investerer du i noget, og banken har huset som sikkerhed, hvis du ikke skulle kunne betale dine faste udgifter. Her er der både banklån til huset og realkreditlån inkluderet.

Forbrugslån

Så er der de lån, der hedder forbrugslån. Det er dem, du foretager, når du skal låne penge til en genstand. Låner du penge til et tv, en mobil eller noget andet du bruger, men som ikke har en værdi på samme måde som en investering. Det er dem, man kalder forbrugslån. Dem kan du både foretage i banken, men også online.

Kviklån 

Skal du bruge pengene med det samme, så skal du kigge på nettet efter hurtig lån online. Det er nemlig kviklån, som oftest bliver udbetalt allerede samme dag, som du ansøger om dem. Det er blevet en meget populær låntype, hvis man står og mangler forholdsvis få penge hurtigt. Du kan nemlig ikke låne lige så store beløb, som du kan i banken eller hos et realkreditinstitut.

Lån uden sikkerhed og dokumentation

Du kan også foretage lån, der hverken kræver, at du stiller nogen form for sikkerhed eller dokumentation om, hvem du er. Disse lån kan have højere renter end de øvrige, og du kan derfor risikere at skulle betale en del mere tilbage, end du reelt låner.

Billån

Billån er de lån, du laver, når du skal låne penge til en bil. Ofte betaler du et mindre beløb af bilen kontant og kan så låne penge til resten af bilen.

Vil du vide mere om det danske lånemarked, så har lånekassen en virkelig god og omfattende forklaring på alle slags lån, du kan få i Danmark. Herunder også hvad du kan gøre, hvis du står i RKI og stadig ønsker mulighed for at kunne låne penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *