Hvordan lever man det gode liv?

Vi søger alle sammen efter det gode liv, men hvis man altid søger, hvordan ved man så, om man har opnået det? Det er et spørgsmål, der er svært at svare på. Svaret er måske forskelligt for alle mennesker. Her kan du se nogle tanker om det gode liv, som du kan reflektere over og eventuelt bruge i dit eget liv.

Spild ikke tiden

Lad vær med at vente på, at livet sker. Det er dig, der får dit liv til at ske. Du skal ikke vente på det, du skal kæmpe for det. Selvfølgelig skal det ikke være på bekostning af andre, men gør du intet for at forbedre dit liv, bliver det på bekostning af dig selv.

Der er en løsning på det meste. Selv pengeproblemer kan løses med den rigtige type lån. Sammenlign hurtige lån og se, om der ikke også er et, der kan løse dine problemer.

Sæt mål

Det er godt at have noget, du gerne vil opnå. Måske vil du gerne male et smukt billede, måske vil du prøve at springe med faldskærm, eller noget helt tredje. Når du har mål, har du noget at fokusere på. Man kan vel godt kalde det en mening med livet; meningen med livet er nemlig noget, du selv skaber. Med den fokus forholder du dig motiveret til at møde dagen igen og igen.

Ét mål er ikke løsningen

Det er godt at have mål, men gerne flere af slagsen. Hvis du kun har ét enkelt og konkret mål, kan du føle dig helt tom, når du opnår det. Du skal have mange mål, store som små, konkrete som abstrakte. Hav små mål for den enkelte dag, hav større mål, der strækker sig over længere tid, og hav mål, der ikke har en deadline.

Et lille mål kan være, at du vil klare opvasken i dag; et mål over længere tid kan være, at du vil researche, hvor du kan finde billige lån med lav rente. Et mål uden deadline kan være ønsket om at være en god forælder; et mål, du altid kan lære mere om.

Hvem har ansvaret?

Du har ansvaret. Du er det eneste i livet, du kan kontrollere. Har du et problem, du ikke selv kan styre, skal du give slip på det og leve livet alligevel. Det er nemt at sige og svært at gøre, men det er bedst at starte med det samme. Den dag, du begynder, ville du ønske, at du havde begyndt i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *