Her er alt hvad du skal vide om selvsalg af en andelsbolig i Viborg

Hvis du ejer en andelsbolig i Viborg og måske overvejer at sælge den. Så kig her, hvor du kan få de meste basale ting at vide omkring et selvsalg af andelsbolig. Du får her styr på de mest elementære ting, som kan hjælpe dig i gang med processen. Læs mere på https://www.nemadvokat.dk/blog/bolighandel/guide-til-selvsalg-af-andelsbolig/, sådan du er helt klar til dit salg.

Hvad er en andelsbolig helt præcis?

En andelsbolig er helt præcis en bolig eller ejendom, som drives af et formuefællesskab. Dette skyldes, at man kan eje en andel af en bolig. Det betyder ikke, at man ejer selve lejligheden, men derimod at man ejer retten til at bruge lejligheden. 

Alle dem der ejer en andel af boligen indgår derfor i et formuefællesskab, hvor man samarbejder om de forskellige ting, der følger med. Derfor er det også vigtigt, at man sørger for at deltage i fællesting såsom bestyrelsesmøder eller andre ting. 

Vær opmærksom på de her omkostninger ved salg

Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at blot fordi man laver et selvsalg af andelsboligen, at det ikke er helt gratis. Det er rigtigt, at man sparer rigtig mange penge, men det koster stadigvæk er sælge. Det varierer meget fra salg til salg, hvad gebyret er for at sælge sin andel. Det er ofte mellem 5.000 og 10.000, som det ender med at koste for at skulle lave et selvsalg af andelsbolig. Prisen afhænger ofte hvor meget af arbejdet man vælger at gøre selv, og hvor meget man inddrager bestyrelsen.

Glem ikke specielle regler i din andelsboligforening

Det er meget forskelligt fra salg til salg og fra forening til forening, hvilke regler der forbundet med at skulle lave et selvsalg af andelsbolig. Det kan derfor være en meget god ide, at man bruger lidt ekstra på at undersøge diverse krav og regler, sådan man ikke bliver overrasket. Det kan være, at man skal have lavet et VVS-tjek for at se om alt er som det skal være. Det kan derfor også komme til at koste lidt ekstra, hvis nu der er noget, som skal repareres eller fikses. Derfor kan det være en god ide at undersøge dette. 

Hvordan sælger man den så?

Det er også her forskelligt fra salg til salg, hvordan man vælger at gøre. Det er bede fordi, at man kan have personlige måder at gøre det på, men det er også forskelligt fra forening til forening, hvordan retningslinjerne for at lave et selvsalg er. Man skal derfor finde den måde, som giver bedst mening for en selv.

Man kan med fordel prøve at markedsføre sit salg. Det betyder, at man skal gøre opmærksom på, at man gerne vil sælge sin andel. Det handler om at få så mange mennesker til at se det som muligt. Jo flere der ser det, jo større chance er der for, at man får lavet et godt og hurtigt salg. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *