Ost er fedt

Ost er et mejeriprodukt, der fremstilles af mælk og fløde. Det har et højt fedtindhold, og derfor bruges det ofte i fyldige retter som lasagne og macaroni med ost. Ost kan også bruges til at lave saucer som f.eks. Alfredosauce eller som topping til pizza.

Populære typer af oste:

Der findes mange forskellige typer ost, og hvilken type du vælger, afhænger af dine personlige præferencer. Nogle af de mest populære ostetyper er bl.a:

-Cheddar: En skarp, smuldrende ost, der ofte bruges i grillede ostesandwiches og cæsarsalater.

-Gouda: En glat, cremet ost, der ofte bruges i hollandske retter som f.eks. stroopwafels.

-Brie: En blød, mild ost, der ofte spises sammen med kiks eller brød.

-Roquefort: En stærk, skarp ost fremstillet af fåremælk. Bruges ofte i salater eller som pizzatopping.

Uanset hvilken type ost, det vil helt sikkert tilføje smag og cremethed til din ret! Så næste gang du er i humør til noget osteagtigt, skal du sørge for at gribe efter noget ost, eller prøv med en helt ny ostetype. Der kommer hele tiden nye smagsvarianter, som både varierer i udseendet og smage.

Elsker du også ost?

Hvis du også elsker alle typer oste og ikke kan få nok af det, så gør dig selv den tjeneste og besøg internettets ostebutik, Osteposten, hvor du kan købe oste enkeltvis på bestilling, eller du kan tilmelde dig et særlig osteabonnement. Her får du hver måned tilsendt en pakke med forskellige friske oste, som du kan nyde til morgenmaden, til formiddagskaffen eller aftenbordet. Køb ost hos Osteposten og du er garanteret at få ren forkælelse til dine smagsløg.

Hvilke vine går godt i spænd med oste?

Hvis du leder efter den perfekte vin til at ledsage din ost, skal du ikke lede længere! Mange eksperter anbefaler f.eks., at man kombinerer en Cabernet Sauvignon med en lagret Cheddar eller Gruyere og en Chardonnay med Brie eller camembert. Men selvfølgelig bør du i sidste ende vælge den vin, som du synes smager bedst til osten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *