Sådan bruger du din tid som arbejdsløs bedst

Det kan være helt og aldeles forfærdeligt at være arbejdsløs. Det kan være en tid fyldt med håbløshed og desperation – men sådan behøver det ikke at være! Der er måder, du kan komme igennem arbejdsløshed, uden at blive irriteret eller miste grebet på dine kompetencer og erfaringer!

Arbejdsløshed kan føles som et limbo, hvor du hele tiden går i ring. Men her er nogle gode råd til, hvordan du bedst bruger din tid som arbejdsløs!

Spild ikke tiden

I stedet for at sidde og få indhentet de sidste sæsoner af en uendelig række serier, så få lavet noget, mens du alligevel sidder hjemme. Gå i gang med havearbejde eller huset, få styr på de ting, du følte glippede før! Udnyt, at du har tid!

Hvis der er noget, du altid har haft lyst til at gøre, så gør det nu, mens du har tiden. Har du altid gerne villet prøve at skrive en bog? Så gå i gang. Mens du selvfølgelig skriver jobansøgninger og leder efter job, så se, om du kan få gang i rustne eller nye hobbyer.

Ingen kan søge job 8 timer om dagen, og på et tidspunkt kan det være, du er nødt til at erkende, at du ikke bare kan søge hvad som helst hele tiden – på et tidspunkt løber du tør for jobs. Så er du nødt til at tjekke med jævne mellemrum og søge, så snart noget dukker op. Men mens du venter, kan du lige så godt gå i gang med det, du altid gerne har villet prøve!

Undersøg og lær mere

Undersøg arbejdsmarkedet og arbejdsløshedsforsikring, så du kender alle dine rettigheder. Det kan være en ordentlig mundfuld at læse op på, men det er det værd, hvis du finder ud af, at du har ret til kompensation. Du får desuden også mulighed for at bruge din tid på noget konkret og konstruktivt.

Ligeledes kan du bruge din nyerhvervede fritid på at lære mere. Det kan faktisk være om hvad som helst – fremmedsprog eller mere avancerede egenskaber kan være gode på et CV, og måske kan du skaffe dig kontakter, så du nemmere kan få et job, du bliver gladere for.

Ved at opsøge læring kommer du også mere ud og udfordrer dig selv. Du holder dig i gang! Hvis du har været på arbejdsmarkedet i mange år, så kan det også være en god idé at læse op på dit eget fag.

Selvom du måske tror, du er ekspert, kan der være ting, du ikke ved noget om. Konkurrencen er hård, og det er altid godt at have den nyeste viden og det bedste arsenal, når du endelig møder op til et jobinterview.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *