Sådan får du flere mænd til at deltage i bæredygtighed

Mænd er med på genbrugsbølgen:

Sådan får du flere mænd til at deltage i bæredygtighed.

Der er en voksende bevidsthed verden over om vigtigheden af at genanvende og genbruge så mange ting som muligt.

Det vil måske overraske dig, at dette også er blevet en modetrend i de seneste år. Der er flere og flere mennesker, der ønsker at genbruge deres tøj, undgå at spilde penge på nyt tøj, og de gør det med stil! Men der er et stort spørgsmål, som vi må stille os selv:

Hvorfor viser mænd stadig en vis modvilje, når det gælder om at engagere sig i bæredygtige metoder? I løbet af det sidste årti eller deromkring har kvinder gjort store fremskridt med hensyn til at blive miljøbevidste forbrugere.

Det samme kan dog ikke siges om deres mandlige modstykker. Mens kvinder har en tendens til at omfavne idéen om at genbruge gammelt tøj til nyt tøj så er mændene først nu kommet med.

Der er fart på den moderne mand.

Det er ingen hemmelighed, at bæredygtighed er vigtig for vores planet. Men indtil for nylig har størstedelen af dem, der praktiserer bæredygtighed, været kvinder.

Det er begyndt at ændre sig i takt med, at mænd bliver mere involveret i miljøvenlige initiativer. Der er mange grunde til, at det er vigtigt for mænd at være med på bæredygtighed.

I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle af disse grunde og give tips til, hvordan mænd kan blive mere involveret i genbrug og andre bæredygtige metoder.

En af de vigtigste grunde til, at det er vigtigt for mænd at engagere sig i bæredygtighed, er, at de spiller en vigtig rolle i samfundet. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen

“udgør mænd mere end halvdelen af verdens befolkning og producerer mere end 75 % af alt affald” Det betyder, at hvis vi ønsker at gøre betydelige fremskridt med hensyn til bæredygtighed, så skal vi have mændene med på bølge.

 

Internationale undersøgelser viser at mænd er faktisk mere interesserede i genbrug end kvinder.

Mænd gør deres del for at lukke kønsforskellen inden for bæredygtighed. Ifølge en rapport fra Nielsen er mænd mere interesserede i genbrug end kvinder.

Faktisk sagde

64 % af de adspurgte mænd, at de genbruger, sammenlignet med

53 % af de adspurgte kvinder, og

57 % af mændene forsøger at undgå madspild, mens kun

47 % af kvinderne gør det [Kilde: Nielsen].

Desuden er der tegn på, at de yngre generationer fører an i denne tendens.

De unge viste sig også at være langt mere tilbøjelige end andre aldersgrupper til at eje eller have adgang til mindst ét grønt produkt som f.eks. genanvendelige tøj og indkøbsposer [Kilde: Forbes].

Mændene har måske været lidt langsommere end kvinderne til at tage genbruget til sig, men lige om lidt overhaler inden om.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *