Sådan giver du den perfekte behandling af egetræsbord

Eg er et smukt og robust træ, der kan holde i mange år med den rette pleje. I dette blogindlæg vil vi fortælle, hvordan du kan give dit egetræsbord den perfekte behandling. Vi vil dække alt fra rengøring til at beskytte det mod skader. Følg vores tips, og dit egetræsbord vil se fantastisk ud i mange år fremover!

Kendetegnet ved et egetræsbord

Et egetræsbord er et tidløst møbel, der kan tilføre elegance og raffinement til ethvert rum. Det er vigtigt at pleje dit egetræsbord ordentligt for at holde det i bedste stand.

Her er nogle tips til, hvordan du gør netop det:

Rengøring:

Rengør dit egetræsbord regelmæssigt med en blød klud og en mild sæbe. Tør opsaml spild straks for at undgå pletter.

Støv bordet af med en blød tør klud for at fjerne snavs og støv. Du kan også bruge en møbelpolish eller citronolie til at rengøre og shine dit bord en gang om ugen.

Sørg for at undgå at bruge skrappe kemikalier eller slibende rengøringsmidler, da disse kan beskadige bordets overflade.

Behandling af egetræ

For at beskytte dit egetræsbord mod ridser og vandskader kan du bruge en klar fugemasse eller møbelvoks. Dette kan oftest købes dér, hvor du også kæve dit egetræsbord. De fleste steder er bordet fra egen produktion, og ligeledes også med voksen/behandlingsolien.

Sørg for at påføre forseglingsmidlet eller voksen jævnt og i et tyndt lag. Du kan også bruge underlag og dækkeservietter for at hjælpe med at beskytte bordet mod skader.

Det er ikke svært at foretage en behandling af egetræsbord, men det er vigtigt at gøre det. Med en lille indsats kan du holde dit bord smukt i mange år fremover!

Sådan passer du bedst muligt på det

Der er naturligvis også tiltag, du kan gøre, for at passer bedst muligt på dit bord. Du kan starte med at bruge dækservietter, så bordet bliver skånet mest muligt både væske, men også mad. Noget mad, såsom karry krydderi er noget bordet ikke er særlig glad ved. Sørg for at tørre op, efter hurtigt muligt, efter at der er spildt, så det ikke når at trænge ind. Olien i træet vil dog frastøde det meste, men hvis du ikke er god til at give et hyppigt olie, vil det blive dårligere til at frastøde.

Du må også tænke på, at bordet ikke skal stå i direkte sollys. Sollys bleget både maling, møbler og vægge, så stil bordet et sted, hvor der ikke kommer direkte sollys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *