Sådan vælger du den bedste kommode

Medmindre dit hjem leveres med indbyggede og organiserede opbevaringsskabe, er der stor sandsynlighed for, at du bliver nødt til at købe en kommode for at opbevare dit tøj og andre genstande samt reducere visuel rod! Lad os tale om de specifikke ting, du har brug for at vide, før du køber en kommode af god kvalitet.

Hvad er de bedste materialer til funktionelle kommoder?

Kommoder er typisk lavet af træ ikke kun fordi det ser godt ud, men fordi mange trætyper er virkelig holdbare! Her er et par af de mest populære træsorter til kommoder.

Hårdttræ

Ask, birk, ahorn eller eg – disse træsorter giver gode kommoder, fordi de bliver stærkere, når de bliver ældre! Disse stykker kan vare i generationer, hvis de plejes ordentligt.

Blødt træ

For et træ med en lysere fornemmelse, så skal du gå efter gran, cedertræ og fyr. Som en ekstra bonus har træ som cedertræ en let krydret duft, der kan medbringe en duft til hele dit værelse!

Eksotisk træ

Eksotisk træ kan være dyrere, men deres skønhed alene kan være investeringen værd. Vælg mellem oliven, palisander og ahorn! Disse træsorter kan gøre din kommode til et fokuspunkt i ethvert rum. Det vil helt sikkert være en samtalestarter!

Fremstillet

Hvis du har et stramt budget, har du altid valget mellem fremstillet træ, ofte benævnt MDF. Fremstillet træ fremstilles i processen med limning af træfibre, flis og savsmuld for at skabe en trælignende komposit. Det er ikke så klassisk og holdbart som naturligt træ, men tilbyder en let vedligeholdelse og billigt alternativ. Kommoder lavet af fremstillet træ, især dem med en blank finish, ser godt ud i moderne hjem.

Andre materialer

Alternativt, hvis du hellere vil gå efter et ikke-træ-materiale, kan et metalskab eller en industriel metalhylde med plastbeholdere være utrolig funktionel og se strømlinet og sofistikeret ud for et forenklet og praktisk valg.

Hvad er de forskellige typer og stilarter af kommoder?

Mens du helt sikkert kan finde enhver form for kommode, du kan forestille dig online, har kommoder typisk to generelle former:

Enkeltkolonne, højere kommoder

Disse typer kommoder har en skuffesøjle og er typisk lidt højere – den er omkring brysthøjde på en typisk voksen eller ca. 112 cm høj.

Dobbeltkolonne, kortere kommoder

Disse typer kommoder har to skuffesøjler og er generelt talje højde eller ca. 77 cm høj.

Den gennemsnitlige højde på en kommode falder mellem 77 og 92 cm.

Hvordan ved jeg, hvilken type og størrelse kommode jeg skal vælge?

For at bestemme hvilken type kommode du skal vælge, skal du tænke nøje over, hvad du planlægger at bruge kommoden til, og den plads, den vil optage. Her er nogle konkrete eksempler:

Hvis du planlægger at bruge kommoden i et børneværelse, skal du vælge en kortere, bredere kommode (det vil sige dobbeltkolonne og mindre end 77 cm). Dette giver barnet mulighed for at bruge kommoden over tid, og når barnet er meget lille, kan toppen af ​​kommoden fungere som et puslebord.

Hvis du arbejder med et mindre rum – et lille soveværelse eller en lille lejlighed – skal du vælge en højere, smallere kommode. Du kan stadig bruge toppen på kommoden til opbevaring, og din plads vil være meget mere åben uden et stort, bredt møbel i vejen.

Hvis du arbejder med et større rum, såsom en lang, tom væg, skal du vælge en bred, lav kommode (med dobbelt eller tredobbelt søjler). Du fylder rummet op, og du får samtidig noget opbevaringsplads ovenpå kommoden.

Tænk også på, hvad du vil lægge i kommoden. Hvis du bruger det til tøjopbevaring, skal du vælge en kommode med 6-9 skuffer i – det er tilstrækkeligt til den gennemsnitlige garderobe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *