Skal havearbejdet påbegyndes i år?

Nu er det ved at være forår, og for mange er det ensbetydende med at tage i haven. Havearbejde er godt for både krop og sind, da det styrker vores humør og bevæger kroppen i de helt rigtige retninger. Det er dejligt og godt at mærke, hvordan havens grønne planter kan styrke din energi.

På den måde kan du slå mange fluer med et smæk, hvis du også glædes over at gå på opdagelse i en smuk have. Du kan find geranium nu, hvor du virkelig kan gøre noget godt for udseendet af din have. Det er især godt, hvis du er til en smuk pyntehave.

Haver kan være smukke

Der er forskel på at have en nyttehave og pyntehave. Begge dele er dejlige på hver deres måde, men de stiller forskellige krav til passeren. En pyntehave stiller nogle æstetiske krav, hvor det er godt at have styr på farver, sæsoner for blomstring og lignende.

På den måde holder haven sig pæn gennem hele sæsonen, og det er rigtig dejligt. Hvorimod en nyttehave mere handler om at finde nogle sorter, der går godt sammen, og som måske kan beskytte hinanden mod insekter. Det er med at finde din havestil, og det kan tage sin tid.

Så hvis du er nybegynder, må du nok indstille dig selv på at have lidt tålmodighed. I en nyttehave kan det være godt at begynde med krydderurtebede, da deres naturlige olier naturligt beskytter mod sygdomme og skadedyr.

Skal du bruge finansiering?

Det er ikke altid nemt at starte en have op, hvis der mangler midler. Det kan dog lade sig gøre, hvis man bruger genbrugsmaterialer, genbruger fra år til år, låner og på andre måder økonomiserer med sine midler. Men hvis der ikke er andre muligheder, kan du jo tjekke, hvor meget koster det at låne.

Det er noget, der godt kan give bagslag for dit fremtidsjeg, der pludselig skal jonglere med renter og lignende. Men det kan også være det nødvendige spark til at få gang i haven. Haver er i hvert fald skønne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *