Budgettering ved renovations- og byggeprojekter i hjemmet

Uanset om du bor i hus eller lejlighed, vil du formentligt på et tidspunkt stå og overveje at få sat gang i dit næste renovations- eller byggeprojekt af badeværelset, udestuen eller haven mm. Her er nogle faktorer, som du bør tænke over, inden du går videre med dit næste spændende projekt.

Hvad skal budgettet være

Det er ikke altid nemt at lægge et budget og oftest svært at overholde. Derfor er det en rigtig god idé at gøre tingene selv, såfremt at det er realistisk og kan lade sig gøre (ikke kræver en professionel eller autoriseret). Kig derfor også på projekts størrelse, og hvilket materiale du ønsker at bruge. Materialernes pris kan variere en del, og nogle gange er det ren luksusbehov, som gør at du vælger det ene, frem for det andet. Det har ikke altid den store betydning for slutresultat.

Har du derimod behov for at låne til renovations- eller byggeprojekt, skal du kigge nærmere på, hvor meget du har råd til at låne. Husk at være realistisk.

Skal du låne penge til dit renovations- eller byggeprojekt, så er der en del lånesider, som du kan benytte dig af. Sider som fx www.letfinans.dk samler flere lånetilbud fra bankerne med kun én ansøgning. Det er altid en god idé at sammenligne de forskellige lånetilbud fra bankerne, da næsten intet lån er ens. Renter, gebyrer og udbetaling, samt låneperioden er stort set altid faktorer der spiller ind på de samlede tilbagebetalingsomkostninger.

Pres ikke din økonomi til det yderste

Når det drejer sig om at låne penge, så husk at være yderst realistisk med om du rent faktisk kan klare det. Sæt dig godt ind i din økonomi (som du altid bør være), og kig på projekts omkostninger. Smid 20 % oveni, så du er sikret, at uforudsete udgifter mm. er indregnet. Det er uanset om de er renovations- eller byggeprojektet i baghaven, forstuen, gulvet eller badeværelset.

Hænger det økonomiske ikke helt sammen for dig, så overvej om projektet skal udskydes til et bedre kalkuleret tidspunkt, eller om du skal nedsætte din forventninger til det endelige resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *