En verden af kunst: De fem største museer i verden

Et museum er et sted, hvor folk kan gå hen for at lære om verden omkring dem.

Der findes museer for kunst, historie, videnskab og meget mere. Uanset hvad nogen er interesseret i, er der sikkert et museum derude for dem. Her er fem af de største museer i verden.

The British Museum, London

British Museum er et museum for menneskets historie og kultur. Det har over otte millioner artefakter fra hele verden. British Museum blev grundlagt i 1753, og det er et af de ældste museer i verden. Artefakterne i British Museum kommer fra alle dele af verden og dækker en periode på over to millioner år. Det er gratis at komme ind på museet.

Metropolitan Museum of Art, New York

Metropolitan Museum of Art er et af de største kunstmuseer i verden. De er især kendt for deres store samling af oldgræske, etruskiske og romerske kunstgenstande. De har dog også en imponerende samling af egyptisk kunst, samt kunst fra andre kulturer. Deres samling af islamisk kunst er også meget betagende. Det er gratis at komme ind i museet, men hvis man vil se særudstillinger skal man købe en billet. De har ofte spændende særudstillinger, så det er bestemt et besøg værd. Museet ligger på Upper East Side i New York, og er let tilgængeligt med offentlig transport.

Louvre, Paris

Louvre er et af de mest berømte museer i verden. Det har en samling på over 380.000 genstande og malerier. De mest kendte værker omfatter Mona Lisa, Venus af Milo og De tre Graces. Louvre blev grundlagt i 1793 efter opfordring fra Kong Ludvig XVI. Louvre er et af de mest besøgte museer i verden. Hvert år besøges det af over 8 millioner mennesker. Museet har en meget lang og interessant historie. Det oprindelige Louvre blev bygget som et slot i 1200-tallet af Konge Philip II. I 1600-tallet blev det omgjort til et museum af Kong Frederik III. I 1793 blev Louvre igen åbnet som et museum for offentligheden af Kong Ludvig XVI.

Eremitagen (State Hermitage Museum), Sankt Petersborg

Erimitagen er et museum for kunst og kultur. Det har over tre millioner genstande i sin samling. Disse omfatter malerier, skulpturer, kunstværker, mynter og medaljer. Eremitagen er en af de største og mest berømte kunstsamlinger i verden. Det blev grundlagt i 1764 af tsar Peter den Store. Eremitagen består af seks bygninger. De to vigtigste er Winterpaladset og New Hermitage. Winterpaladset er det oprindelige museum. Det blev bygget i 1764-1786. New Hermitage blev bygget i 1851-1852. De andre brand bygninger er Menshikov-paladset, Old Hermitage, Tauride-paladset og General Staff Building.

Det kinesiske nationalmuseum, Beijing

Det kinesiske nationalmuseum er et museum for kinesisk historie og kultur. Museet har en samling på mere end 200.000 genstande. Museet har fire etager. Første etage er afsat til oldtidens historie. Anden etage er helliget Ming- og Qing-dynastiernes historie. Den tredje etage er om Republikken Kinas historie. Fjerde etage er helliget moderne og nutidig historie. Der er gratis adgang.

Museer er steder, hvor folk kan gå hen for at lære om forskellige aspekter af verden omkring dem. Der findes mange forskellige typer af museer med hver deres fokus. Disse fem museer er nogle af de største i verden, og de har hver især deres egen unikke samling, som de besøgende kan nyde.

Læs mere om udenlandske seværdigheder på www.yukon-tours.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *