Gå grøn og red planeten!

Med den stigende globale varme er det vigtigt, at vi mennesker tager hånd om klimaet og vælger livsbeslutninger som gavner miljøet. Dette behøves ikke at være ekstreme ændringer, men blot at inddrage små hverdags ændringer som f.eks at undgå madspild, sortere sit affald eller reducere sit tøjforbrug og gå i genbrugen. På den måde kan vi alle være med til at gøre en forskel, og redde vores kære planet – her er flere tips til dig, som også er klimatosset. 

 

Strøm, transportmidler og alternativer

Man kan starte med at mindske sit strøm- og varmeforbrug, ved f.eks at skrue ned for varmen i sommertiden, vaske sit tøj ved en lavere temperatur samt slukke for stikkontakter når de ikke er i brug. Andre metoder er at overveje sine transportmidler, altså hvordan vi kan køre på en en mere klimavenlig måde. De fleste er nok bekendte med de populære hybrid biler. Disse biler er væsentligt bedre for miljøet, da de ikke kun er drevet af benzin eller diesel, men også kører på elektricitet. I dag findes der rigtig mange forskellige hybridbiler, f.eks den flotte suzuki swift hybrid. Ved at investere i en hybridbil mindsker du nemlig CO2-trykket, og er med til at hjælpe klimaet. Andre alternativer er f.eks at udnytte offentlig transport noget mere, samt tage cyklen eller gå på arbejde i stedet for at hoppe i bilen. 

 

Ændre dine madvaner

For at mindske sit klimaaftryk, kan man også overveje sine spisevaner, samt det mad vi handler ind. Produceringen af kød og mælkeprodukter øger nemlig mængden af diverse drivhusgasser i vores atmosfære, så ved at skærer ned på sit kød og mælke-forbrug eller blive vegetar/veganer, så kan man nemlig gøre en stor forskel. Derudover kan det også anbefales, at man handler lokalt og køber økologiske varer, da lokalt produceret mad ikke har været igennem flere processer i udlandet, og er blevet transporteret til Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *