Skal jeg købe en ny bil eller en brugt bil?

At købe en ny eller en brugt bil afhænger af mange faktorer. Nogle mennesker foretrækker udseendet og fornemmelsen af en ny bil, mens andre foretrækker en brugt bil. I denne artikel vil vi undersøge fordelene og ulemperne ved at eje en brugt bil. Vi vil også se på de omkostninger, der er forbundet med at købe og forsikre en brugt bil. I sidste ende afhænger din beslutning af dine behov og dit budget.

Overvejer du noget af det nyeste indenfor biler, så kunne det være denne nye BMW: BMW M760i ser super lækker ud

Fordele ved at købe en brugt bil

Ud over at være mere overkommeligt giver det at købe en brugt bil flere valgmuligheder. Brugte biler er ofte mere brændstoføkonomiske, og nogle er endda certificerede brugte biler. Desuden giver en brugt bil dig mulighed for at bruge mere tid på at kigge efter de funktioner, du leder efter. En anden fordel ved at købe en brugt bil er, at du kan undgå en lang række problemer. Her er nogle af dem:

En bils alder har en indvirkning på forsikringssatserne. Nye biler er typisk billigere, men ved at købe en brugt bil kan du vælge mellem et meget større udvalg. Forsikringssatser og registreringsafgifter er også lavere. Du kan også vælge en brugt bil, hvis du gerne vil have en mere moderne model. Dette kan dog tilføje en betydelig mængde tid til din søgning. Desuden kan det at købe en brugt bil være en bedre mulighed, hvis du leder efter noget lidt mere skævt og unikt.

Ud over at spare penge på bilens oprindelige pris kan en brugt bil også have færre buler. Mens en ny bil afskrives over en vis periode, afskrives en brugt bil betydeligt mindre. Køb af en brugt bil kan også være en mulighed for at opgradere til en mere luksuriøs model. Desuden er brugte biler blevet kontrolleret af en betroet forhandler, før de sælges.

Video

Risici ved at købe en brugt bil

Selv om det er en god investering at købe en helt ny bil, er der mange risici forbundet med det. For det første kan den have været involveret i en kollision, være beskadiget af oversvømmelser eller have en åben tilbagekaldelse, et sikkerhedsproblem, som producenten endnu ikke har løst. Hvis du køber en brugt bil, oplyser forhandleren måske ikke, at den er under tilbagekaldelse. Selv om forbundslovgivningen forbyder forhandlere at sælge nye biler, der er tilbagekaldt, betyder det ikke, at de ikke kan sælge brugte biler med åbne tilbagekaldelser.

En anden risiko ved brugte biler er, at de er mindre pålidelige end nye biler. På trods af den lavere pris kan en brugt bil have været udsat for en ulykke, have mekaniske problemer eller være på vej til et større serviceeftersyn. Uanset hvad er det vigtigt at undersøge bilens tidligere historie. Selv om du ikke kan garantere dens sikkerhed, er det muligt at købe en pålidelig bil fra en velrenommeret forhandler. Ved at tjekke bilens historie kan du undgå uventede udgifter.

Omkostninger ved køb af en brugt bil

Først er det vigtigt at kende de reelle omkostninger ved at købe en brugt bil. Moms er ikke inkluderet i prisen, og du kan forvente at skulle betale et sted mellem to og otte procent af bilens værdi. Du kan også bruge Edmunds Price Checker til at se, hvor meget din handel er sammenlignet med andre i dit område. Når du ved, hvad de reelle omkostninger ved at købe en brugt bil er, kan du forhandle om prisen.

En anden skjult omkostning, som du skal overveje, når du køber en brugt bil, er rekonditionering. Forhandlerne foretager diagnoser på brugte biler og rengør dem, før de bliver sat på salgspladsen. Mens nogle forhandlere overvælter disse omkostninger på kunderne, gør andre det ikke. Du kan dog forhandle om prisen med forhandleren. Der er flere muligheder for at spare penge på renovering. Ud over at finde den bedste pris på en brugt bil kan du også forhandle med forhandleren.

Omkostninger til forsikring af en brugt bil

Selvom køb af en brugt bil kan sænke dine forsikringsomkostninger, kan det også gøre dine præmier dyrere. Brugte biler er normalt dyrere at forsikre på grund af prisen på eftermarkedets dele. Hvis du planlægger at tilføje klokker og fløjter til din bil, skal du også være forberedt på at betale mere for reservedele i tilfælde af en skade. Du kan bruge en beregner til forsikring af brugte biler til at estimere den gennemsnitlige dækningsomkostning for over tre tusinde brugte bilmodeller.

Brugte biler er billigere at forsikre på grund af værdiforringelse. En ny Camry kan f.eks. koste 988 USD over seks måneder og koste 441 USD om seks måneder. For det samme beløb kan en 10 år gammel Camry forsikres for mindre end halvdelen af den pris. Det er et godt økonomisk træk at fjerne kaskoforsikringen, fordi bilens værdi vil falde i takt med, at den bliver ældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *