Hvad afhænger prisen på maling af lejligheden af?

Der findes mange omstændigheder hvormed det kan være nødvendigt eller belejligt at male lejligheden. Måske skal du til at fraflytte lejelejligheden og vil gerne undgå at blive fratrukket depositum? Måske er du i gang med en større renovering af lejligheden alligevel og vil af den omgang gerne få malet lejligheden? Eller også er det bare tid til at give lejligheden et nyt udseende? Uanset hvad grunden er, er det naturligvis altid en god idé at orientere sig i priserne på en ny lejlighed. Læs mere om indendørs maling på Bolius.dk.

Faktorer prisen afhænger af

Der er adskillige faktorer som afgør prisen på, hvad en komplet maling af lejligheden kommer til at koste. Af dem kan bl.a. nævnes:

  • Selvstændig eller tilknyttet maler: selvstændige malere har typisk færre faste, løbende udgifter i forhold til store malerfirmaer. Det betyder, at der er færre udgifter for den selvstændige maler, som derfor vil afspejle sig i timeprisen eller kvadratmeterprisen for den selvstændige maler, som vil være lavere i forhold til den tilknyttede maler. Derfor vil der også være penge for dig at spare, hvis du kan finde en selvstændig maler. Læs mere om priserne på Primabolig.dk.
  • Geografi og landsdel: der er prisforskelle på ca. 16 procent omkring de forskellige landsdele. Generelt kan det siges, at malere udenfor storbyer typisk er noget billigere end malere der befinder sig og arbejder i storbyerne. Det skyldes, at leveomkostningerne i storbyerne typisk er højere.
  • 1- eller 2-lag maling: når du skal male væg og loft, skal du beslutte dig for, om du ønsker en maling i 1-lag eller 2-lag. Det kan være nødvendigt med 2-lag, hvis det er lang tid siden, at vægge og loft tidligere er blevet malet. Det vil afspejle sig i prisen, fordi det vil kræve mere maling at male lejligheden. Derfor vil en 2-lag maling også være dyrere end en 1-lag maling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *